Acasa Blog Cele mai scumpe masini din lume
cele mai scumpe masini din lume

Cele mai scumpe masini din lume

Masini de lux 24/07/2024

Lumea exclusivista a automobilelor de lux atinge cote inalte de perfectiune inginereasca, eleganta si performanta.

De la masini sportive hibride care combina puterea electrica cu motoare conventionale de mare capacitate, pana la bolizi de pista conceputi pentru viteze ametitoare, aceste vehicule reprezinta adevarate capodopere.

Desi preturile lor pot parea astronomice pentru cei mai multi dintre noi, ele reflecta pasiunea, maiestria si dedicarea producatorilor auto de a impinge limitele posibilului.

Pregatiti-va sa descoperiti cele mai scumpe masini din lume, adevarate bijuterii pentru colectionarii instariti si cei care pretuiesc arta auto.

Cele mai exclusiviste masini din lume au preturi pe masura

Inainte de a ne discuta despre lumea vehiculelor de lux, este important sa intelegem de ce aceste masini au preturi atat de ridicate. Dincolo de a fi simple mijloace de transport, ele reprezinta adevarate opere de arta functionale, create cu o atentie deosebita la detalii si o pasiune nemasurata pentru perfectiune.

In primul rand, aceste automobile sunt produse in editii extrem de limitate, unele chiar unicat, ceea ce le confera un statut de raritate absoluta. Fiecare exemplar este realizat manual, cu migala, de catre cei mai priceputi mesteri, utilizand cele mai sofisticate materiale si tehnologii disponibile in industria auto.

In al doilea rand, puterea si performantele sunt la un nivel superior. Motoarele sunt adevarate capodopere ale ingineriei, capabile sa genereze puteri enorme si sa ofere acceleratii de-a dreptul uluitoare. Fiecare componenta este proiectata si realizata pentru a atinge cele mai inalte standarde de calitate si fiabilitate.

Nu in ultimul rand, aceste masini sunt personalizate pana in cele mai mici detalii, pentru a reflecta preferintele si stilul de viata al proprietarilor lor. De la materiale premium precum piele fina, lemn nobil si metale pretioase, pana la optiuni de customizare unicate, fiecare vehicul devine o extensie a personalitatii proprietarului sau.

Asadar, preturile astronomice ale acestor bijuterii auto nu sunt doar un simplu numar, ci reflecta pasiunea, dedicarea si atentia la detalii a producatorilor, precum si dorinta colectionarilor de a detine ceva cu adevarat unic si special.

Cele mai scumpe masini din lume

1. Rolls-Royce La Rose Noire Droptail - 30 milioane dolari

rolls royce la rose noire droptail

Aceasta capodopera unica, creata special pentru o familie instarita, reprezinta apogeul luxului si al exclusivitatii. Inspirat de trandafirul Black Baccara, cu o nuanta intensa si catifelata, La Rose Noire Droptail este o declaratie indrazneata si romantica pe patru roti.

Modelul marcheaza revenirea celor de la Rolls-Royce la caroseria roadster, fiind prima decapotabila cu doua locuri din istoria moderna a marcii. Plafonul poate fi complet retras, transformand automobilul intr-un roadster clasic, sau poate fi montat, oferind eleganta unui coupe puternic.

Designul exterior este captivant, cu o reinterpretare indrazneata a grilei iconice Pantheon Rolls-Royce. Interiorul este la fel de impresionant, cu lemn de sicomor negru adus din Franta si accente subtile care amintesc de trandafirul Black Baccara.

Aceasta bijuterie pe patru roti nu este doar o masina, ci o opera de arta , o celebrare a iubirii, a familiei si a pasiunii pentru automobile de lux.

2. Rolls-Royce Boat Tail - 28 milioane dolari

rolls royce boat tail

Rolls-Royce Boat Tail este o bijuterie personalizata, coach-built, ce redefineste notiunea de masina de lux. Pretul estimat la 28 de milioane de dolari o consacra drept cel mai scump automobil stradal legal din lume.

Departe de a fi doar un mijloc de transport, Boat Tail este o capodopera, creata special pentru a indeplini dorintele unui client excentric. Designul exterior evoca eleganta yachturilor clasice J si a emblematicului Rolls-Royce Boat Tail din 1932, pe care proprietarul l-a restaurat cu dragoste.

Lacul albastru oceanic cu accente de cristal stralucitor creeaza o senzatie de lux nautic, iar caroseria este accentuata de furnirul Caleidolegno cu pori deschisi, oferind un contrast uimitor. Eleganta continua si la interior, insa adevarata magie se afla in spatele automobilului.

La o apasare de buton, puntea din spate se deschide intr-un gest fluture spectacular, dezvaluind un set complet de vesela Christofle, doua frigidere pentru sampania Armand de Brignac preferata a proprietarului si o umbrela retractabila, asemenea unei flori. Aceasta piesa unica este mai mult decat o masina, este o extensie a personalitatii proprietarului, o scena mobila pentru celebrarea vietii si a pasiunilor sale.

3. Bugatti La Voiture Noire - 18,7 milioane dolari

Bugatti La Voiture Noire 8 min

La Voiture Noire de la Bugatti este o piesa uimitoare de arta automobilistica, nu doar o masina. Realizata intr-un singur exemplar, aceasta este un omagiu adus legendarului Type 57 SC Atlantic al lui Jean Bugatti, un model pierdut de mult si invaluit in mister.

Pretul de 18,7 milioane de dolari ii ofera statutul de cel mai scump Bugatti nou produs vreodata, justificat pe deplin de raritatea, performanta si designul sau uluitor. La Voiture Noire este o interpretare moderna a automobilului personal al lui Jean Bugatti, pastrand spiritul elegant al originalului, dar cu tehnologia de ultima generatie.

Sub capota sculptata se afla acelasi motor W-16 de 8,0 litri cu patru turbocompresoare ca si cel al lui Chiron, dezvoltand o putere uluitoare de 1.479 cai putere. Evacuarile cvadruple anunta forta bruta a motorului, iar jantele complet noi confera un aspect agresiv.

Designul exterior este dominat de o parte frontala cel mai bine spus radicala, care emana o prezenta hotarata. Spatele este la fel de dramatic, cu un badge Bugatti gigantic iluminat scris pe toata latimea masinii, transformand numele intr-o declaratie indrazneata.

Interiorul, desi nu a fost dezvaluit publicului larg, cu siguranta respecta aspectul luxos si sofisticat al exteriorului, oferind o experienta de condus incomparabila. Dincolo de performantele uluitoare si designul unic, La Voiture Noire este un simbol al statutului suprem, o piesa de colectie ravnita care intruchipeaza excelenta ingineriei si a designului auto.

4. Rolls-Royce Sweptail - 13 milioane dolari

Rolls Royce_Sweptail_front min

Rolls-Royce Sweptail este definitia luxului personalizat si a exclusivitatii supreme. Acest automobil unicat, realizat manual pe parcursul a patru ani, este inspirat din caroseriile decapotabile ale anilor 1920 si 1930.

Creat la cererea unui proprietar de aeronave in 2013, Sweptail a fost dezvaluit la Concursul de eleganta Villa d'Este din 2017, detinand la acea vreme titlul de cel mai scump automobil nou din lume, cu un pret estimat la aproximativ 10 milioane de lire sterline (aproximativ 13 milioane de dolari astazi).

Designul exterior al Sweptail este o capodopera a elegantei cursive, cu o linie a acoperisului care se varsa spre o coada distinctiv evazata, amintind de aspectul unei nave de croaziera de lux. Elementele cromate minimaliste si acoperisul panoramic intreg din sticla contribuie la senzatia de spatiu si lumina.

Interiorul opulent este o fuziune perfecta intre materiale de cea mai inalta calitate si design modern. Lemnul de Macassar lustruit si lemnul de Paldao cu pori deschisi creeaza un contrast vizual si tactil cu pielea Moccasin deschisa si Dark Spice a scaunelor, cotierelor si a zonei inconjuratoare a bordului.

Sweptail nu este doar o masina, este o dovada a abilitatii Rolls-Royce de a transforma visele clientilor in realitate.

5. Bugatti Chiron Profilee - 10,8 milioane dolari

Bugatti chiron profile

Pe scena automobilelor a aparut o piesa unica de colectie - Bugatti Chiron Profilee. Construit ca un omagiu subtil modelului Chiron Pur Sport, Profilee nu a ajuns niciodata la productia de serie deoarece toate locurile Chiron fusesera deja alocate.

Totusi, acest model reprezinta o capodopera a ingineriei si designului. Elementele cheie includ o caroserie remodelata special pentru a optimiza fluxul aerodinamic si forta portanta la viteza mare.

Profilee detine titlul de ultimul Bugatti stradal echipat cu iconicul motor W16 quad-turbo, o adevarata legenda in lumea automobilelor. Motorul ofera o putere de 1.479 cai putere si propulseaza bolidul de la 0 la 100 km/h in doar 2,3 secunde, atingand o viteza maxima limitata electronic la 380 km/h.

Pentru a imbunatati manevrabilitatea, Profilee beneficiaza de setari noi pentru directie si suspensie, iar cutia de viteze automata cu dublu ambreiaj si sapte trepte a fost reglata pentru timpi de schimbare mai rapizi.

Limitarea la un singur exemplar a transformat Chiron Profilee intr-o piesa de colectie ravnita, iar pretul final la licitatia din Paris a reflectat acest lucru. Adjudecat pentru suma record de 9.792.500 de euro, Chiron Profilee a devenit cel mai scump automobil nou vandut vreodata la o licitatie.

6. Bugatti Centodieci - 8,9 milioane dolari

2022 bugatti centodieci min

Dezvaluit in august 2019 pentru a sarbatori a 110-a aniversare a Bugatti, Centodieci (italiana pentru „110") este un omagiu adus legendarului Bugatti EB 110. Produs in editie limitata de doar 10 unitati, acest hypercar cu motor central este o piesa de colectie instantanee, iar toate exemplarele au fost deja livrate clientilor norocosi pana in decembrie 2022.

Pretul pentru fiecare Centodieci a fost astronomic, situandu-se in jur de 8 milioane de euro (aproximativ 8,9 milioane de dolari americani).

Din punct de vedere tehnic, Bugatti Centodieci imprumuta multe componente de la Bugatti Chiron, insa cu o serie de modificari pentru a imbunatati performantele. Motorul W16 quad-turbo de 8.0 litri a fost reglat pentru a produce 1.600 de cai putere, oferind o crestere usoara fata de Chiron. De asemenea, Centodieci este cu 20 de kg mai usor decat Chiron datorita utilizarii unor materiale mai exotice.

7. Mercedes-Maybach Exelero - 8 milioane dolari

Excelero min

Un vehicul cu adevarat unicat si spectaculos, Mercedes-Maybach Exelero nu este doar un coupe de lux, ci o demonstratie de putere si design indraznet. Dezvaluit in 2005 la Tempodrom din Berlin, Exelero a fost creat de Stola (acum parte a Blutec) in colaborare cu DaimlerChrysler si a ramas un model singular, nefiind niciodata pus in productie.

Motivul principal? Acesta a fost construit special pentru a testa anvelopele de inalta performanta ale producatorului german Fulda.

Exelero nu a fost doar un stand mobil pentru anvelope, ci o masina cu adevarat remarcabila. Silueta sa lunga si eleganta, inspirata de Maybach 57 S, ascunde un motor V12 biturbo de 5,9 litri modificat de AMG, capabil sa produca 700 CP si 1.020 Nm cuplu.

Aceasta putere imensa propulseaza Exelero de la 0 la 100 km/h in doar 4,4 secunde si ii permite sa atinga o viteza maxima teoretica de 351 km/h. Chiar si cu scopul sau initial de testare a anvelopelor, interiorul este luxos, echipat cu materiale de cea mai buna calitate si dotari menite sa ofere o experienta ultra confortabila.

8. Pagani Huayra Codalunga - 7,4 milioane dolari

2022_Pagani_Huayra_Codalunga min

Pagani Huayra Codalunga este o definitie a exclusivitatii si performantei. Construit de divizia dedicata proiectelor speciale, Pagani Grandi Complicazioni, Huayra Codalunga reprezinta o capodopera a ingineriei si designului italian, limitata la doar cinci exemplare.

Numele sau, Codalunga, se traduce prin „coada lunga" in italiana, iar elementul definitoriu al acestei masini este caroseria extinsa si aerodinamica, inspirata de legendarele masini longtail din anii 1960 de la Le Mans. Pretul acestei bijuterii auto pe patru roti incepe de la 7 milioane de euro, plasand Huayra Codalunga in liga celor mai scumpe masini din lume.

Insa performanta nu este neglijata. Sub caroseria eleganta din materiale avansate se afla un motor V12 biturbo de 6 litri, capabil sa produca 840 de cai putere si un cuplu uluitor de 1100 Nm. Toata aceasta putere propulseaza bolidul de 1280 de kg la viteze ametitoare, cu o experienta de condus menita sa taie respiratia.

9. Pagani Huayra Imola - 6 milioane dolari

pagani huayra imola_100736301_h min

Pagani Huayra Imola este o hipermasina omologata pentru sosea, cu un temperament pur sportiv, care intruchipeaza expresia maxima a tehnologiei de pista de la Pagani Automobili.

Produsa intr-o editie limitata de doar cinci exemplare, Pagani Imola a trecut prin cel mai dur test de validare pe pista aplicat vreodata unei masini Pagani.

Pe langa procesul de validare obisnuit si deja minutios, Imola a parcurs peste 16.000 de km pe pista la viteza de concurs - echivalentul a aproximativ triplu al cursei de 24 de ore de la Le Mans.

Se zvoneste ca pretul pentru aceasta exclusivitate si performanta ar fi depasit cu mult pretul standard al Huayra, care si asa se situeaza in jur de 2,3 milioane de dolari, estimandu-se ca un Pagani Huayra Imola ar fi putut ajunge chiar si la 6 milioane de dolari.

10. Bugatti Divo - 5,8 milioane dolari

Bugatti_Divo,_GIMS_2019,_Le_Grand Saconnex_\(GIMS0029\)

Bugatti Divo este o bestie conceputa pentru viraje, nu pentru depasirea recordurilor de viteza. Produs in doar 40 de exemplare, Divo este un Bugatti Chiron modificat pentru a fi si mai agil pe circuit. Pentru a obtine acest lucru, Bugatti a sacrificat putin din viteza maxima a lui Chiron (care ajunge la 420 km/h), insa Divo recompenseaza prin forta G laterala mai mare pe care o poate inregistra in viraje.

Bugatti nu a publicat niciodata cifra oficiala, dar expertii estimeaza ca Divo poate trage peste 1,6 g in viraje, comparativ cu 1,5 g pentru Chiron. Pentru a obtine aceste performante, Divo are o caroserie cu o aerodinamica revizuita, cu un aripi spate mai proeminente si prize de aer mai mari pentru a raci motorul W16 de 8,0 litri cu 1500 de cai putere.

Toate aceste modificari vin insa la un pret pe masura. Pretul unui Bugatti Divo a fost de aproximativ 5 milioane de euro (aproximativ 5,8 milioane de dolari la cursul de schimb actual), ceea ce il face semnificativ mai scump decat Chiron.

11. Bugatti Mistral - 5 milioane dolari

mistral min

Dezvaluit pe 19 august 2022, Bugatti Mistral, cunoscut si sub numele de Bugatti W16 Mistral, este un roadster sport cu doua locuri si motor central, fabricat in Molsheim, Franta, de catre constructorul francez de automobile Bugatti Automobiles S.A.S. Anuntat ca fiind cel mai rapid roadster din lume, Mistral isi propune sa ofere o experienta de condus de top, fara acoperis.

Livrarile catre clienti au inceput la inceputul anului 2024, iar toate cele 99 de unitati produse au fost pre-vandute la un pret de 5 milioane de euro fiecare, transformand Mistral intr-un model extrem de exclusiv si ravnit de colectionari. Spre deosebire de o versiune decapotabila a Bugatti Chiron, Mistral este un roadster separat, marcand totodata ultimul vehicul care foloseste motorul W16 emblematic, introdus odata cu Bugatti Veyron in 2005.

Designul exterior al Mistral este unic si nu se bazeaza pe Chiron sau pe cele mai recente modele Bugatti. Liniile sunt aerodinamice si sportive, pastrand in acelasi timp luxul specific marcii. Farurile frontale au un design distinct cu patru benzi luminoase diagonale, iar stopurile spate sunt proiectate ca doua sageti care indica spre logo-ul Bugatti, care face parte si el din iluminat.

Habitaclul pastreaza o oarecare similaritate cu cel al lui Chiron, cu exceptia designului schimbatorului de viteze, unde sculptura „oului dansant" este incorporata in chihlimbar, fiind proiectata de sculptorul Rembrandt Bugatti, fratele lui Ettore Bugatti, fondatorul companiei.

12. Pininfarina B95 Speedster - 4,8 milioane dolari

automobili pininfarina b95 min

Pininfarina B95 Speedster este un automobil electric de top, programat sa intre in productie in 2025, creat de Automobili Pininfarina GmbH, o companie cu sediul in Munchen, Germania, cu radacini in firma italiana de design si caroserie Pininfarina.

Succesul comercial al modelului Battista a incurajat compania sa construiasca al doilea lor hypercar, B95, in editie limitata, bazat pe acesta. B95 adopta o estetica agresiva, cu un concept de caroserie barchetta, lipsind geamurile laterale, parbrizul si ramele usilor.

Elementele de design indraznete sunt completate de performante uluitoare.

Patru motoare electrice furnizeaza o putere uimitoare de 1900 cai putere si un cuplu de 2340 Nm, propulsand B95 de la 0 la 100 km/h in mai putin de 2 secunde. Viteza maxima depaseste 300 km/h, iar bateria de 120 kWh permite incarcarea cu o putere de pana la 270 kW, aducand bateria de la 20 la 80% in doar 25 de minute.

Exclusivitatea performantei este egalata doar de exclusivitatea productiei. Doar 10 exemplare ale B95 vor fi create, transformand fiecare masina intr-o piesa de colectie instantanee. Pretul pentru acest hypercar electric revolutionar nu a fost inca anuntat oficial, dar estimarile sugereaza ca va depasi cu mult pretul de 2 milioane de euro al lui Battista.

Pregatiti-va sa scoateti din buzunar o suma exorbitanta daca doriti sa experimentati viitorul electrificant al condusului de topuri decapotabile cu acest Pininfarina B95 Speedster ultralimitat.

13. Bugatti Bolide - 4,7 milioane dolari

bugatti bolide prototype_100887187_h

Visul unui pasionat de viteza si tehnologie, Bugatti Bolide nu este doar o masina, ci o capodopera a inovatiei si performantei. Acest hypercar extrem, conceput exclusiv pentru pista, nu are inca un pret oficial, insa expertii estimeaza ca ar putea depasi cu mult pretul modelului Chiron, care se invarte in jurul a 3 milioane de euro.

Bolide isi merita cu siguranta pedigree-ul scump. Cu un motor W16 quad-turbo de 8.0 litri modificat, inspirat de Chiron, dar reglat pentru o putere uluitoare de 1825 de cai putere, Bolide are un raport putere-greutate 0,9 kg/CP. Pentru a obtine aceasta cifra uluitoare, Bugatti a dus la extrem filosofia sa (jianliang - reducere a greutatii) folosind materiale ultrausoare precum titan si fibra de carbon pe intregul vehicul.

Elementele de confort si lux traditionale Bugatti au fost eliminate in favoarea minimalismului functional, rezultand intr-o greutate totala de doar 1.244 de kilograme. Aerodinamica este la fel de importanta ca puterea, iar Bolide are un design radical, cu prize de aer mari, un aripi spate masiva si o caroserie sculptata pentru a genera forta apasatoare maxima.

Interiorul spartan este axat pe performanta pe pista, cu scaune integrate usoare si un volan minimalist in forma de X. Bugatti Bolide este o masina care redefineste limitele automobilelor si ofera o experienta de condus de neegalat pentru un pilot norocos.

14. Lamborghini Veneno - 4,5 milioane dolari

lamborghini veneno roadste

Lamborghini Veneno este o figura legendara printre automobile, o masina sport ultra-exclusiva si limitata, produsa in doar trei exemplare pentru a sarbatori a 50-a aniversare a Lamborghini. Dezvaluit la Salonul Auto de la Geneva din 2013, Veneno a uimit publicul cu designul sau radical inspirat de cursele de Formula 1.

Liniile sale aerodinamice agresive, cu spoilere mari, prize de aer voluminoase si aripa spate masiva, transmiteau performante uluitoare. Veneno era propulsat de acelasi motor V12 de 6,5 litri ca si Aventador, dar reglat pentru a produce 750 de cai putere, oferind o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 2,8 secunde si o viteza maxima de peste 350 km/h.

Pe langa performantele uluitoare, pretul exorbitant de 3,6 milioane de euro a subliniat exclusivitatea Veneno. Fiecare exemplar a fost vandut inainte ca masina sa fie dezvaluita oficial, iar cumparatorii norocosi se numarau printre cei mai fideli clienti Lamborghini si colectionari pasionati.

Chiar daca productia a fost limitata la doar trei unitati, Lamborghini a prezentat ulterior o versiune Roadster decapotata si o versiune orientata spre circuit, Veneno Roadster si Veneno Coupe, ambele pastrand performantele uluitoare si designul avangardist.

Lamborghini Veneno ramane o icoana a performantei si exclusivitatii, o masina care intruchipeaza perfect spiritul rebel si inovator al marcii.

Universul celor mai scumpe masini din lume este definit de un amestec rar de inginerie sofisticata, exclusivitate extrema si design fara egal.

Masinile prezentate nu sunt doar vehicule, ci adevarate opere de arta care reflecta maiestria si pasiunea producatorilor pentru perfectiune.

Fiecare model, de la Rolls-Royce La Rose Noire Droptail la Lamborghini Veneno, nu doar ca impresioneaza prin performantele sale remarcabile si tehnologia avansata, dar si prin exclusivitatea pe care o ofera.

Aceste bijuterii pe patru roti sunt destinate nu doar celor care apreciaza luxul si inovatia, ci si celor care doresc sa detina un simbol al statutului si al rafinamentului suprem. Prin urmare, preturile exorbitante ale acestor automobile reflecta nu doar costul materialelor si al muncii, ci si dorinta profunda de a detine ceva cu adevarat unic in lume.

Distribuie articolul:
Alexandru Stăiculescu

Alexandru s-a alăturat echipei BCCH Group Switzerland AG la inceputul anului 2020. Anterior Alexandru a ocupat pozițiile de Director Executiv pentru afacerile grupului din domeniul transportului de persoane și din cel al vânzărilor de autovehicule second hand. Alexandru are o experiență de 10 ani în domeniul managementului vânzărilor și al proiectelor complexe care implică un număr mare de angajați și procese complexe de business engineering.

Categorii

Articole recente

rwd
RWD - Totul despre tractiunea spate
Citeste mai mult

xdrive
Ce este si cum functioneaza xDrive de la BMW
Citeste mai mult

Head Up Display
Ce este Head-Up Display si cum functioneaza aceasta tehnologie?
Citeste mai mult

sdrive
Ce este sDrive de la BMW si cum difera de xDrive?
Citeste mai mult

Despre noi

BCCH Auto Switzerland
Automobile de lux noi si rulate
Echipa BCCH Auto Switzerland ofera clientilor consultanta necesara achizitionarii unui autovehicul din stocul propriu sau la comanda de oriunde din tarile Uniunii Europene. Angajamentul echipei noastre este acela de a oferi un nivel inalt al calitatii serviciilor si autovehiculelor vandute.
Vezi cele 3242 masini
Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina