Acasa Blog Descopera cele mai bune masini second hand cu cutie automata
cele mai bune masini seocnd hand cu cutie automata min min

Descopera cele mai bune masini second hand cu cutie automata

Masini second hand 09/07/2024

In trecut, cutiile automate erau considerate o optiune de lux, regasindu-se in principal in gamele premium si de lux ale industriei auto. Insa, in prezent, producatorii ofera echipare automata pentru aproape orice tip de automobil, de la modele compacte la SUV-uri voluminoase. Aceasta tendinta reflecta preferinta in crestere a soferilor pentru confortul si usurinta de condus pe care le ofera o cutie automata, in special in orase aglomerate precum Bucuresti ori Cluj.

Beneficiile cutiei automate in traficul urban

O cutie automata elimina necesitatea schimbarii manuale a treptelor de viteza si a utilizarii pedalei de ambreiaj, simplificand procesul de sofat. Acest lucru devine deosebit de avantajos in orasele aglomerate din Romania, unde schimbarea frecventa a vitezelor poate fi obositoare si stresanta. Prin eliminarea acestor sarcini, soferii pot sa se concentreze mai bine asupra drumului si asupra conditiilor de trafic, sporind siguranta si confortul.

Impactul asupra consumului de combustibil

Un alt aspect important al cutiilor automate este impactul lor asupra consumului de combustibil al masinii. In general, modelele automate moderne sunt proiectate pentru a optimiza eficienta energetica, rezultand intr-un consum de carburant redus in comparatie cu transmisiile manuale. Acest lucru se datoreaza faptului ca schimbarea treptelor de viteza se realizeaza in mod fluid si precis, evitand suprasolicitarea motorului si reducand pierderile de energie.

Top masini second hand cu cutie automata

1. Seat Ibiza DSG

Seat_Ibiza

Seat Ibiza echipata cu transmisia DSG (Direct Shift Gearbox) este o optiune excelenta pentru cei care cauta o masina compacta de oras cu cutie automata. Designul sau atractiv si agilitatea in traficul urban se imbina armonios cu confortul sporit oferit de cutia de viteze automata. Transmisia DSG asigura schimbari line ale treptelor de viteza, contribuind la o experienta de conducere placuta.

2. Peugeot 308

2022_ _Peugeot_308_IIIn

Generatia anterioara a modelului compact francez Peugeot 308 a fost disponibila cu o cutie automata cu sase trepte. Aceasta optiune este deseori asociata cu motorul economic 1.6 HDI de 110 CP, oferind o solutie usor de condus si eficienta pentru nevoile urbane. De asemenea, Peugeot 308 a fost produs si in varianta break, adaugand un plus de practicitate.

3. Dacia Sandero Stepway Easy-R

Dacia_Sandero_Stepway

Dacia Sandero Stepway Easy-R reprezinta o alternativa accesibila pentru cei care doresc o cutie de viteze robotizata. Desi nu este la fel de lina ca o cutie automata conventionala, Easy-R te scapa de necesitatea utilizarii pedalei de ambreiaj si a schimbarii manuale a treptelor in trafic. Optiunea Easy-R poate fi asociata cu motorizarile 0.9 TCE 90 CP sau 1.5 dCi 90 CP.

4. Mercedes Clasa A cu transmisie 7G-DCT

66867227c9e031720087079 960x720

Mercedes Clasa A echipata cu transmisia automata cu dublu ambreiaj 7G-DCT combina un design rafinat cu eficienta in ceea ce priveste consumul de combustibil si emisiile. De-a lungul timpului, aceasta transmisie s-a dovedit a fi fiabila, facand din Clasa A o optiune atractiva pentru cei care cauta o masina cu cutie automata.

5. Toyota Prius

2019_Toyota_Prius

Pentru cei care își doresc atât un model hibrid, cât și o transmisie automată, Toyota Prius reprezintă o soluție ideală. Consumul redus de combustibil și confortul sporit fac din Prius o alegere excelentă pentru aventurile urbane, dar și pentru deplasările în afara orașului.

Alte optiuni notabile

Pe langa modelele mentionate anterior, BCCH Auto Switzerland  ofera o gama larga de marci si modele de masini de vanzare echipate cu transmisie automata care s-ar putea potrivi mai bine nevoilor tale. 

Avantajele masinilor second hand cu cutie automata

Achizitionarea unei masini second hand cu cutie automata poate fi o decizie inteleapta din mai multe perspective. In primul rand, preturile sunt, de obicei, mai accesibile in comparatie cu modelele noi echipate similar. In al doilea rand, poti beneficia de confortul si usurinta de conducere oferite de o cutie automata fara a suporta costurile suplimentare asociate achizitionarii unui model nou.

Alegerea unei masini second hand cu cutie automata depinde in mare masura de nevoile si preferintele tale individuale. Daca conduci frecvent in mediul urban sau apreciezi confortul si usurinta de conducere oferite de o transmisie automata, atunci aceste modele pot fi optiuni excelente de luat in considerare.

Masinile second hand cu cutie automata ofera o combinatie atractiva de confort, usurinta in conducere si economii financiare. Fie ca optezi pentru un model compact de oras, un SUV spatios sau o masina hibrida eficienta, piata second-hand are o gama larga de optiuni care sa se potriveasca stilului tau de viata si bugetului. Exploreaza ofertele disponibile, compara caracteristicile si alege varianta care iti satisface cel mai bine nevoile.
 

Distribuie articolul:
Sorin Cârstea

Sorin este un profesionist experimentat și pasionat în domeniul vânzărilor și reparațiilor autovehiculelor rutiere, cu peste 35 de ani de experiență în industrie. A deținut poziții de conducere în cadrul unor dealership-uri de renume și a contribuit la dezvoltarea unor proiecte inovatoare în domeniul auto. Acum, Sorin aduce această expertiză și pasiune în cadrul echipei BCCH Group Switzerland, continuând să exceleze în domeniul său.

Categorii

Articole recente

rwd
RWD - Totul despre tractiunea spate
Citeste mai mult

xdrive
Ce este si cum functioneaza xDrive de la BMW
Citeste mai mult

Head Up Display
Ce este Head-Up Display si cum functioneaza aceasta tehnologie?
Citeste mai mult

sdrive
Ce este sDrive de la BMW si cum difera de xDrive?
Citeste mai mult

Despre noi

BCCH Auto Switzerland
Automobile de lux noi si rulate
Echipa BCCH Auto Switzerland ofera clientilor consultanta necesara achizitionarii unui autovehicul din stocul propriu sau la comanda de oriunde din tarile Uniunii Europene. Angajamentul echipei noastre este acela de a oferi un nivel inalt al calitatii serviciilor si autovehiculelor vandute.
Vezi cele 3242 masini
Urmăriți-ne activitatea:
Copyright © 2024 BCCH Group Switzerland AG. Toate drepturile rezervate.
BCCH Auto Switzerland este o marcă a societățtii BCCH Group Switzerland AG
Sediu social: Calea Bucureștilor 289 Otopeni, 075100, România
Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J23/4957/2022, CUI RO41848769
Apeleaza
Solicita oferta BCCH
Comanda masina